A SERVIS LIPKA, s.r.o. Koberce čištění Praha realizujeme svým zákazníkům precizní strojové čištění koberců za použití profesionální chemie a kotoučového stroje. Naše postupy se mírně liší v závislosti na znečištění a druhu koberce, ale generální vyčištění koberců strojovou metodou provádíme primárně v těchto krocích. Nejprve naneseme kvalitní chemii, která koberec nejen vyčistí. Ale také vydezinfikuje a zbaví jej roztočů a alergenů. Ale je třeba ji nechat několik minut působit.

Poté přichází na řadu kartáčování koberce kotoučovým strojem, který zajistí zbavení struktury koberce nečistot. I pokud máte na koberci zatvrdlé nečistoty, není třeba mít obavy z porušení vláken koberce. Protože kotoučový stroj je nejen velice účinný, ale i šetrný. Jeho štětinky se postarají o to, že nerozeznáte důkladněji drhnutou část koberce. Je ale nutné upozornit na fakt, že pokud jste si nechali předtím vyčistit koberec nekvalitní chemií a nespolehlivými metodami, může se stát, že koberec nepůjde vyčistit zcela dokonale.

V těchto…

V těchto případech de dobré vědět, jaká chemie byla tehdy při čištění použita, může se totiž stát, že bude koberec tzv. zapraný a odstranění nečistot nebude úplně možné. Nedoporučujeme uchylovat se k objednávání levných metod v podobě extrakčního čištění. Vzniká tak určitá pravděpodobnost, že místo precizního vyčištění koberce bude koberec ještě více znečištěn a odstranění těchto skvrn bude již nemožné.

S levnými metodami máme sami rozsáhlé zkušenosti a nutno dodat i negativní zkušenosti, kdy jsme často po takových metodách jeli klientů koberec vyčistit naší strojovou metodou. Naposledy jsme z koberce odstraňovali blonďatou barvu, tedy spíše přeliv, na vlasy. Slečna měla tu smůlu, že nejprve zavolala firmě, která používala extrakční metodu čištění.  Což bylo něco jako z bláta do louže. Poté zavolala nám a naši zaměstnanci už dali situaci do pořádku tak, jak to nejlépe šlo. Naše chemie zajistí i to, že nově způsobené skvrny půjdou mnohem lépe odstranit.

Proto…

Proto bude mnohem jednodušší koberec udržovat čistý. Ale samozřejmě nejlepší údržbu a dlouhou délku životnosti koberce zajistíte pravidelným užíváním čištění pomocí našich moderních technologií. Naše služby realizujeme po cele České republice, ale i na Slovenku, v Rakousku a Německu. Dále nabízíme i čištění podlah, odstraňovaní graffiti a plísně a umývání oken a výloh.

Naše ceny jsou nastavené tak, aby si je mohl dovolit opravdu každý, kdo je potřebuje. Dále si potrpíme na profesionální vystupování, takže se nemusíte bát, že by se vám od našich zaměstnanců dostalo hrubého jednání, protože u nás máme přísně nastavená pravidla, brigádníky vůbec nezaměstnáváme. Proto pokud potřebujete nějaký úklidový servis, rádi vám pomůžeme.