Bílá plíseň ve sklepěNikdo asi nehýří nadšením, když se mu na zdi objeví plíseň. Vypadá to blbě, zapáchá to, a ještě k tomu to může způsobovat řadu zdravotních problémů, o které určitě nikdo nestojí. Takže je logické, že jsme se ji snažili odstranit, jak jen to nejrychleji šlo, ale nic moc nepomáhalo. Tak jsem si ve volné chvíli sedla k počítači a začala si o plísni něco víc zjišťovat. Podle všeho základním pravidlem, jak plísni předcházet je, že je potřeba všude dodržovat přibližně stejnou teplotu.

Studený vzduch je suchý vzduch, teplý vzduch je spíše vlhký. Takže když se do místnosti, kde je chladno dostane teplý vzduch, který obsahuje hodně vodních par tak se začne usazovat a kondenzovat, čímž vzniká plíseň. Proto je důležité často větrat. To platí nejenom pro byty a pracovní místnosti, ale především i pro sklepy, kde je chladno, a proto se tam i dobře udržuje vlhkost. Jenže v tomto případe pozdě bycha honiti, plíseň už byla na zdi a bylo potřeba se jí zbavit

A s tím…

Jak odstranit nebezpečné plísněA s tím nám pomohla úklidová firma A SERVIS LIPKA, s.r.o. Odstraňování plísní, jejíž službu odstranění plísně Praha můžu všem jedině doporučit, protože odvedli skvělou práci. Plíseň ze zdi zcela zmizela. Poté ji ještě natřeli ochranným nátěrem, abychom měli jistotu, že se plíseň neobjeví znovu. Zaměstnanci byli navíc velice milí a příjemní, takže byla radost s nimi spolupracovat.

Zkrátka nemáme jim absolutně co vytknout. Sice jsem četla, že odvádí vynikající práci, takže jsme všichni počítali s dobrým výsledkem, ale i tak jsem byla ještě více mile přikvapená. Firem je na trhu spousta a je těžké si vybrat, tak doufám, že jsem tímto pomohla všem, kteří ve svém výběru ještě tápají.