Jak dostat plíseň pryč z fasádyPlíseň a náš vyhraný boj s níPlísně se řadí do druhu hub, jedná se o velmi malé houby, které se vyskytují v prostředí s dostatečnou vlhkostí. K rozmnožování produkují spory, které jsou unášeny vzduchem i na velmi velké vzdálenosti. Tímto způsobem se mohou dostat i do vnitřních prostorů bytu, kde pokud je pro ně příznivé prostředí – temno a vlhko začnou růst a množit se.

Pro plísně je nejdůležitější mít dostatečný přísun vody…

Pro plísně je nejdůležitější mít dostatečný přísun vody. Často se tedy vyskytují na vnitřních stěnách bytu v místech, kde mají dostatek vody. Příčiny vzniku plísní v prostorách bytu jsou dvě. První je způsobena stavební závadou, kdy v nějakém místě dochází k pronikání vlhkosti do domu. Jak odstranit plíseň? Často se jedná o zatékání střechou či špatně těsnící okna nebo tzv. „tepelné mosty“. Nejlepším řešením v tomto případě je závadu odstranit.

Druhým důvodem vzniku plísní je nevhodné užívání bytu…

Jak zlikvidovat plísně na stěněLSG – likvidátor plísní s dlouhodobým účinkemDruhým důvodem vzniku plísní je nevhodné užívání bytu. Zejména se jedná o nedostatečné topení a větrání. Vlivem každodenního života se do vzduchu bytu uvolňuje velké množství vodní páry, která nemá kudy uniknout a proto začne kondenzovat na stěnách. Po čase se do stěn vsákne a tím vznikne ideální vlhké prostředí pro plísně. Jak odstranit plíseň? Nejčastěji se na vzniku plísní podílejí oba tyto důvody.

Špatně utěsněná plastová okna, či špatně zateplené stěny…

Špatně utěsněná plastová okna, či špatně zateplené stěny, které drží teplo, ale i vlhko uvnitř a nedostatek vytápění v kombinaci se sušením prádla v bytu. Toto jsou nejčastější faktory vzniku plísní. Jelikož plísně nejsou pouze nepříjemné na pohled, ale také dokáží mít velmi rozsáhlý negativní vliv na zdravý jedince je důležité se jejich vzniku vyvarovat. Dodržovat správné Ochraňte svůj domov před plísněmi!množství topení a větrání a případně nechat stěny ošetřit speciálním hydrofobním nátěrem od společnosti A SERVIS LIPKA s.r.o. Tento nátěr nedovolí do stěn vniknout vlhku, ale vlhko neuzavře uvnitř.