O graffiti na svém domě nestojí nikdo. A může to postihnout kterýkoliv dům, klidně i ten váš, dnes není pravidlem, že by se to týkalo pouze velkoměst. Můžete na graffiti narazit i na vesnici nebo chatařské oblasti. Bohužel se jedná o formu vandalismu, u které je ze strany policie těžké něco dělat, pokud u toho daného darebáčka přímo nenachytají, což se stává málokdy.

odstranění graffiti snadno a rychleA zpětně…

A zpětně dokázat, že to byl ten dotyčný, je poměrně složité. Proto se naše firma Praha odstranění graffiti nezabývá pouze úklidovými službami, ale i odstraňováním graffiti. K tomuto servisu samozřejmě patří i antigraffiti nátěry, ochrana a účinná obrana proti sprejerům a tomuto vandalismu.

Pořídit si tento nátěr je nejlepším řešením, protože jak zatočit s graffitijak jsme již řekli, dokázat někomu, že on vám posprejoval dům, je opravdu těžké. A rozhodně není řešením sprejerský nápis pouze přetřít fasádní barvou, protože by nápis prosvítal.

A i kdybyste…

A i kdybyste jej natřeli třeba třemi vrstvami a už by nebyl tolik vidět, tak jednou stejně prosvítat bude, protože fasádní barva vždy po nějaké době vybledne, a obzvlášť rychle k tomu dojde, pokud na dotyčnou stranu zdi svítí slunce.posprejovaný dům nikdo nechce

Graffiti je potřeba odstranit a my jej odstraňujeme ze všech povrchů. Je třeba zdůraznit, že úspěšnost odstranění se pohybuje od 60 – 90 %. Po odstranění graffiti zůstávají na některých místech stíny, které se ani při opakovaných pokusech nedaří odstranit.

Nabízí se…

Nabízí se další postupy jak se finálně zbavit zbytků sprejů. U fasád a strukturovaných omítek je třeba počítat s tím, že při odstranění graffiti z neošetřených povrchů můžeme odstranit i barvu fasády. V podstatě se postupuje tak, že se graffiti zeslabí co nejvíce a přetře danou fasádní barvou, kterou si rovněž zajišťujeme sami, jen předtím musíme vědět, jaká by barva měla být, aby měla stejný odstín a na fasádě tak nebylo vidět, že dané místo bylo přetíráno. kdo odstraní graffiti

Ale samozřejmě…

Ale samozřejmě jako u všech jiných věcí, i tady je mnohem lepší si opatřit prevenci než znečištěné zdi graffiti řešit zpětně. A nejlepší prevencí před vandalismem tohoto typu je nechat si nanést na povrch antigraffiti ochranu, která zajistí následné odstranění graffiti se 100% výsledkem.

Naší poslední zákaznicí byla paní, která bydlela ve velkém domě a doufala, že díky oplocení a psovi se těmto problémům vyhne. A stejně nevyhnula.

antigraffitový nástřik-účinná ochranaJejí hlídací pes…

Její hlídací pes je řekněme černá ovce mezi hlídacími psy, takže návštěvu pana sprejera zřejmě prospal, protože ani jednou nezaštěkal a ráno, když paní odcházela do práce, tak ji dům na rozloučenou pozdravil nevkusnou barevnou čmáranicí.

Sama si s tím pochopitelně nevěděla rady, tak se s pomocí obrátila na nás. Graffiti nebylo staré, takže nebylo problémem jej odstranit. Vše jsme poté natřeli antigraffitovým nátěrem. Po graffiti nezbyla ani památka.