Jsme úklidová firma (naše pole působnosti je široké, od odstraňování plísní až třeba po čištění koberců) ale naší hlavní filozofií je boj s graffiti vandalismem. Jsme jediná úklidová firma v České republice, na Slovensku a také v Rakousku, která zajišťuje komplexní servis odstranění graffiti, který zahrnuje také prevenci. Jmenujeme se Brno odstranění graffiti  a na trhu figurujeme už více než dvacet let, proto se nemusíme chvástat žádnými planými řečmi. Za nás za tu dobu mluví zkušenosti a osvědčenost, díky které jsme u zákazníků oblíbení. Jenže ne vždy je graffiti sprejer vandal v pravém slova smyslu. Brno odstranění graffiti

sprejeřigraffiti výrobagraffiti problematikabarevné zdiodstraňování graffitigraffiti pod mostem

Musíme přiznat, že…

Musíme přiznat, že jsme například řešili i případ, kdy jedenáctiletý kluk posprejoval zídku sousedům. Jak jsme se pak dozvěděli, nešlo vlastně o žádný hrozný čin s cílem poničit někomu jeho majetek. Chlapec stejně jakou spousta dnešních dětí a mladistvých tráví většinu volného času hraním počítačových her nebo na tabletu. Právě na tabletu pak hrál hru, kde představuje malého chlapce (věkem se možná shodují, tak je možné předpokládat i jisté ztotožnění), který po posprejování vlaku utíká před policistou, nebo spíše jezdí po skateboardu.

Chlapec se v tom nějak zhlídl a napadlo ho, že by si to taky vyzkoušel. Jenže vůbec nedomyslel důsledky, neuvědomil si, že to není správné, že se vlastně jedná o vandalismus, že ničí cizí věc. Rodiče se prý rozhodli pro návštěvu psychologa, aby s ním probral úskalí virtuálního světa. Říkali, že toto byla vlastně brnkačka, když se mohli obrátit na nás a my za ně všechno vyřešili, ale co kdyby v něm počítačová střílečka vzbudila agresivní sklony? To je opravdu závažná věc, které je lepší raději předcházet a s dětmi mluvit a mluvit. Co se týče zmíněného graffiti, tak s tím si naše společnost opravdu hravě poradí, to už je ten nejmenší problém.

znečištění zdístříbrné zdiboj a sprejeřimalůvky na zdimalování na zeďgraffiti a problematika sprejerství

Toto dětské „graffiti“…

Toto dětské „graffiti“ jsme samozřejmě odstranili ihned, aby to mohli zákazníci se sousedy v klidu projednat a neměli z toho ještě nějaké nepříjemnosti. Náš personál je na techniku odstraňování graffiti speciálně proškolen, takže máte jistotu, že k vám domů přijde vždy jen pravý odborník. V praxi pak zákrok odstraňování graffiti probíhá následovně  – naši specialisté postupují tak, že graffiti co nejvíce zeslabí a poté je potřeba místo nápisu ještě přetřít danou fasádní barvou. Doporučujeme však zákazníkům, aby se nesnažili graffiti zamalovat ihned a neodstraňovat ho. Protože technologie graffiti sprejů působí tak, že fasádní barvou mohou nadále prostupovat kontury sprejového výtvoru.

boj proti sprejerstvíspreje - věčný problém

Co je ale nejlepší radou, je prevence. Proto se ji snažíme propagovat, aby měli lidé se sprejerovým vandalstvím méně starostí. Vyvinuli jsme vlastní antigraffitovou ochranu, která je opravdu unikátní. A navíc je součástí celého systému komplexních služeb. Nanesením ochranného nátěru totiž naše práce nekončí. V případě, že vám váš majetek zase posprejuje nějaký vandal, zajistíme vám servis odstranění graffiti ze zmíněného nátěru. A znovu naneseme novou vrstvu antigraffitového nátěru. Celý tento servis poskytujeme našim zákazníkům zdarma. Brno odstranění graffiti – A SERVIS LIPKA, s.r.o.