V naší firmě A SERVIS LIPKA, s.r.o. Praha čištění koberců realizujeme svým zákazníkům kvalitní a precizní strojové čištění koberců za použití profesionální chemie a kotoučového stroje. Naše postupy se mírně liší v závislosti na znečištění a druhu koberce, ale generální vyčištění koberců strojovou metodou provádíme následujícím způsobem. Nejprve naneseme kvalitní čisticí chemii, která koberec nejen vyčistí, ale také vydezinfikuje a zbaví jej roztočů a alergenů, ale je třeba ji nechat několik minut působit.

Poté přichází na řadu kartáčování koberce kotoučovým strojem, který zajistí zbavení struktury koberce nečistot. I pokud máte na koberci zatvrdlé nečistoty, není třeba mít obavy z porušení vláken koberce, protože kotoučový stroj je nejen velice účinný, ale i šetrný. Jeho štětinky se postarají o to, že nerozeznáte důkladněji drhnutou část koberce. Je ale nutné upozornit na fakt, že pokud jste si nechali předtím vyčistit koberec nekvalitní chemií a nespolehlivými metodami, může se stát, že koberec nepůjde vyčistit zcela dokonale.

V těchto…

V těchto případech de dobré vědět, jaká chemie byla tehdy při čištění použita, může se totiž stát, že bude koberec tzv. zapraný a odstranění nečistot nebude úplně možné. Nedoporučujeme uchylovat se k objednávání levných metod v podobě extrakčního čištění. Vzniká tak určitá pravděpodobnost, že místo precizního vyčištění koberce bude koberec ještě více znečištěn a odstranění těchto skvrn bude již nemožné.

S levnými metodami máme sami rozsáhlé zkušenosti a nutno dodat i negativní zkušenosti, kdy jsme často po takových metodách jeli klientů koberec vyčistit naší strojovou metodou. Čištění koberců nabízíme nejen firmám, ale i domácnostem. Naposledy jsme navštívili domácnost, která měla doposud velice špatné zkušenosti s jinými firmami a jedna jim je dokonce extraktorem zničila natolik, že si museli koupit nové.

A nové…

A nové koberce už nechtěli svěřit někomu, kdo jim je opět zničí nebo špatně vyčistí, takže se obrátili na nás. Pomocí našich postupů, které jsme popsali výše, jsme její koberec dali opět do pořádku. Naše chemie zajistí i to, že nově způsobené skvrny půjdou mnohem lépe odstranit, proto bude mnohem jednodušší koberec udržovat čistý.

Ale samozřejmě nejlepší údržbu a dlouhou délku životnosti koberce zajistíte pravidelným užíváním čištění pomocí našich moderních technologií. Měli jsme radost, když jsme viděli, jak jsou manželé s naší službou velice spokojená, udělalo nám to radost, protože když jsou naši zákazníci spokojeni, dává nám naše práce smysl.