Nedávno jsme měli zajímavou zakázku. Týkala se odstranění graffiti. Je pravda, že na obecních budovách ho poslední dobou příliš nebylo, proto jsme byli překvapeni. Slyšeli jsme od klientů, že jim někdo v jejich malém městě posprejoval jejich knihovnu, na které si dali tak záležet. Jenže graffiti se na ni opravdu nehodí a rádi by se ho zbavili. A proto objednali naši společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o. Odstranění graffiti. Ta se totiž specializuje mimo jiné i na účinné odstraňování graffiti.

Před tím, než řekneme výsledek naší zakázky, si vám však dovolíme přiblížit postup naší práce při odstraňování graffiti. Ten je takový, že graffiti zeslabíme co nejvíce a přetřeme fasádní barvou dané budovy. Zamalovat graffiti ihned a bez toho, aniž byste ho takzvaně odstranili, nepřináší dobré výsledky. Graffiti většinou prosvítá na povrchu a jdou vidět jeho původní rysy, které nikdo nechce. Jako účinnou ochranu proti posprejování doporučujeme nechat nanést na fasádu i antigraffiti ochranu.

Ta…

Ta zajistí následné odstranění graffiti se stoprocentním výsledkem. Na závěr je potřeba připomenout, že odstraňování graffiti nelze provést a zakázky odevzdat v daném termínu ve finální podobě, pokud klesne venkovní teplota pod deset stupňů. Ze zkušeností již víme, že během těchto teplot ani nepřibývá pouličních malůvek. Antigraffiti nátěr s pracovníky nanášíme v několika vrstvách, a to podle struktury povrchu. Je možné ho aplikovat na všechny druhy ploch, a to včetně plastů.

Jediné materiály, které nejsou vhodné pro antigraffitový nátěr, jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Nanášení antigraffiti nátěru je totiž proces, při kterém je zapotřebí mít venkovní teplotu nad deset stupňů. Poskytujeme nejlevnější cenu v České republice. U hladkých ploch nanášíme obvykle tři vrstvy. U strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést od šesti až po dvanáct vrstev. Naše společnost A SERVIS LIPKA (pobočka v Praze a Brně) se může zaručit jako jediná v České republice za funkčnost ochrany, která je bezkonkurenční, a přesto i za nejlevnější cenu.

Odstranění…

Odstranění graffiti z ošetřených povrchů není komplikované a je vždy s očekávaným výsledkem, který si my i klienti přejeme. Graffiti odstraníme a poté naneseme speciální jednorázový nátěr Bellinzoni. Tím docílíme toho, že je ochrana zachována a také zmnohonásobněna. Její funkčnost tak vydrží až šest let a mimoto toho zvládne rovněž více. Včasné odstranění graffiti je nesmírně důležité pro náš „systém čistých budov“.

Graffiti se nám podařilo vážně skvěle odstranit. Né že bychom si chtěli fandit, ale zkrátka na graffiti jsme opravdu jedni z nejlepších, možní si troufneme i tvrdit úplně nejlepších v republice. Klienti s námi byli velmi spokojeni. Hrozně nás chválili a říkali, že nás všude jen doporučí. Výborně, to rádi slyšíme. Je to ten nejlepší pocit na světě, vědět, že svou práci asi děláte dobře a že má smysl a lidé ji dokáží ocenit.